Srebrny ekspres przelewowy dzięki stałej
temperaturze zaparzania od 92 do 96°C zapewnia optymalne przygotowanie i
pełny aromat kawy.
Część wewnętrzna wykonana jest ze stali
nierdzewnej, odpornej na korozję, i tym samym wyjątkowo trwała.
Do tego ekspresu pasują filtry w rozmiarze 4.
Urządzenie posiada funkcję infuzji czyli najpierw
zaparza kawę mieloną przy użyciu niewielkiej ilości wody, co nadaje jej
przyjemnie miękkie odczucie w ustach. Znajduje się w nim również wyjmowany lejek aromatu, który
zapewnia dobre wymieszanie parzonej kawy w karafce.
Ciepło kawy utrzymywane jest dzięki oddzielnej płycie grzewczej i funkcji podgrzewania.
Zbiornik na wodę jest dość duży, ma pojemność 1.5 litra.
Można też zaprogramować ekspres, posiada funkcję timera, aby na przykład obudzić się rano zapachem świeżo parzonej kawy.
Ponieważ maszyna spełnia wysokie wymagania Specialty Coffee
Association, w tym optymalny czas i temperaturę zaparzania, została
wyróżniona nagrodą „Certified Home Brewer”.
Ekspres wyposażony jest w inteligentną funkcję odkamieniania, która automatycznie przypomina o tej czynności, aby dłużej nim się cieszyć.
Wizualnie urządzenie zachwyca swoim designem, zaprojektowany przez mediolańskich
projektantów Matteo Thuna i Antonio Rodrigueza