GreenPan - belgijska pasja do gotowania
Główną zaletą naczyń marki GreenPan jest ich antyprzywieralna powłoka Thermolon, która nie zawiera teflonu i jest pierwszą na świecie nieprzywieralną powłoką ceramiczną.
Powłoka Thermolon nie zawiera żadnych innych toksycznych składników, a wykorzystane w produkcji materiały nie są szkodliwe dla środowiska.
Dodatkowy atut jest taki że Thermolon, powłoka z której wykonane są naczynia jest odporna aż do 450 stopni Celsjusza dzięki czemu naczyń można używać także w piekarniku.
Funkcjonalny zestaw 3 patelni uzupełni szafkę kuchenną o niezwykle praktyczne naczynia w różnych średnicach.
Patelnie szybko nagrzewają się, rozprowadzają ciepło oraz je kumulują, dlatego też należy z nich korzystać na średnich mocach kuchenek, co pozwala oszczędzać energię elektryczną.
Technologia dna Magneto zasługuje na uznanie. Dno naczyń wykonano z aluminium nasyconego cząsteczkami ferromagnetycznymi, dzięki którym zjawisko indukcji jest nadal możliwe.
Naczynia nagrzewają się mimo nieobecności stali. Dodatkowo dno jest uszlachetnione rozproszonymi cząsteczkami miedzi, co oznacza że wytworzone ciepło rozprowadzane jest równomiernie i dzięki temu spód jest znacznie mniej podatny na deformacje.
Dla miłośników grilla występuje także patelnia grillowa.