od 500zł wysyłka gratis, paczka ubezpieczona 100% gwarancji dostarczenia lub zwrot pieniędzy
✓ od 500zł wysyłka gratis, paczka ubezpieczona 100% gwarancji dostarczenia lub zwrot pieniędzy
zadzwoń i zamów 603 80 79 79 nasi konsultanci doradzą Ci w wyborze produktu
✓ zadzwoń i zamów 603 80 79 79 nasi konsultanci doradzą Ci w wyborze produktu
Ostrzałka do noży kuchennych.
Wystarczy tylko kilka pociągnięć. Każda z trzech szczelin zapewnia poprawne kąty ostrzenia noży i to wszystko odbywa się bez wysiłku.
Ostrzarka wyposażona jest w dwa mechanizmy ostrzące do noży dwustronnych z regulacją w zakresie 14-24 stopni oraz stały ceramiczny mechanizm do noży ząbkowanych. Zalecany kąt ostrzenia noży z ostrzami azjatyckimi to 16 stopni, do noży klasycznych, europejskich jest to ustawienie 20 stopni. W zależności od typu ostrza wybieramy odpowiedni kąt ostrzenia i rozpoczynamy ostrzenieod szczeliny z napisem 'coarse', w której znajdują siępłytki z diamentu o ziarnistości 350. Używając tego mechanizmu przeciągamy ostrze od rękojeści do jego czubka. Ta szczelina służy do ostrzenia wstępnego bardzo tępych noży.
Kolejnym krokiem w drodze do ostrych na nowo noży jest szczelina z napisem'fine'. Zostały tu umieszczone dwie płytki ceramiczne o ziarnistości 1500, które wypolerują i wygładzą krawędź ostrza po ostrzeniu na module diamentowym. Na tym mechanizmie można także ostrzyć noże mało stępione.
Specyfikacja
zapewnia za każdym razem odpowiedni kąt ostrzenia
ostrzarka z przeznaczeniem do noży z ostrzami europejskimi oraz z ostrzami azjatyckimi - santoku
dwa moduły z regulacją kąta ostrzenia w zależności od rodzaju ostrza - diamentowy do ostrzenia oraz pręty ceramiczne do wygładzania
możliwość ostrzenia noży ząbkowanych - wyłącznie na module ceramicznym z oznaczeniem 'serrated'
łatwa obsługa
antypoślizgowe tworzywo podnosi komfort używania
producent z wieloletnim doświadczeniem w produkcji