od 500zł wysyłka gratis, paczka ubezpieczona 100% gwarancji dostarczenia lub zwrot pieniędzy
✓ od 500zł wysyłka gratis, paczka ubezpieczona 100% gwarancji dostarczenia lub zwrot pieniędzy
zadzwoń i zamów 603 80 79 79 nasi konsultanci doradzą Ci w wyborze produktu
✓ zadzwoń i zamów 603 80 79 79 nasi konsultanci doradzą Ci w wyborze produktu
kamień do pieczenia pizzy szwajcarskiej marki Zyliss.
Kamień nadaje się także do wypieku chleba oraz bułek. Pizza pieczona na kamieniu jest wypieczona równomiernie i wyróżnia się idealnie chrupiącą skórką.
Przed pierwszym użyciem należy wstępnie przygotować kamień - nagrzać piekarnik do maksymalnej temperatury i przez około 1 godzinę wypiekać w nim kamień. Podczas użytkowania kamień może zmienić kolor, jest to zjawisko naturalne. Z każdym kolejnym pieczeniem kamień staje się twardszy, należy jednak uważać, aby nie uderzać kamieniem o twarde przedmioty. Nie wolno kamienia myć w zmywarce, a umyty ręcznie przed użyciem w piekarniku należy dobrze wysuszyć, ponieważ woda, która pozostanie w porach kamienia może doprowadzić do jego pęknięcia.
Do kamienia dołączony jest metalowy podajnik ułatwiający przenoszenie kamienia.
Specyfikacja
- kamień ma średnicę 33 cm
- pozwala uzyskać idealnie chrupiącą skórkę pizzy lub chleba