Cyrkulator do sous-vide zdecydowanie ułatwi i poprawi komfort gotowania, ta nowoczesną metodę można stosować w domu a nie tylko w restauracjach.
Dostępny jest w białym lub czarnym kolorze. Próżniowe przygotowanie potraw opiera się no gotowaniu w kąpieli wodnej zapakowanego próżniowo produktu w idealnej, możliwie najniższej temperaturze. Dzięki temu uzyskujemy równomiernie ugotowane mięso, ryby, warzywa czy owoce.
Bardzo wygodny cyrkulator posiada funkcję kontrolowania temperatury wody i czasu gotowania, które ustawia się na LED-owym wyświetlaczu dotykowym.
Precyzyjne ustawienia uzyskujemy dzięki podziałce 0.5°C i dokładności ± 0.1°C-0.2°C w przedziale 40-70°C.
Zakończenie pracy sygnalizuje sygnałem dźwiękowym.
Żeby zjeść później jedynie trzeba zostawić jedzenie w wodzie, nie zostanie rozgotowane.
Charakterystyka urządzenia:
- Intuicyjny wyświetlacz dotykowy LED z wbudowanym wskaźnikiem temperatury i czasu
- Precyzyjne ustawienia temperatury co 0.5°C
- Wysoka dokładność ± 0.1-0.2°C w przedziale 40-70°C
- Funkcja timera od 0 do 99:59 godzin z podziałką co 1 minutę
- Moc 1200 W dla szczególnie szybkiego podgrzewania wody
- Zintegrowany klips mocujący dla wygodnego przytwierdzenia do garnka
- Maksymalne bezpieczeństwo dzięki stopniowi ochrony IPX7
- Grzałka ze stali nierdzewnej z żaroodpornymi elementami z tworzywa sztucznego na spodzie, aby zapobiec zarysowaniu naczynia
- Długość kabla 1.25 m
- W zestawie z tekstylną torbą do przechowywania, praktycznymi tabelami i przepisami