od 500zł wysyłka gratis, paczka ubezpieczona 100% gwarancji dostarczenia lub zwrot pieniędzy
✓ od 500zł wysyłka gratis, paczka ubezpieczona 100% gwarancji dostarczenia lub zwrot pieniędzy
zadzwoń i zamów 603 80 79 79 nasi konsultanci doradzą Ci w wyborze produktu
✓ zadzwoń i zamów 603 80 79 79 nasi konsultanci doradzą Ci w wyborze produktu
Palnik profesjonalny - opalarka do flambirowania ze stopką chrom z czarnym wykończeniem. Palnik -opalarka idealnie sprawdzi się do karmelizacji kremów i deserów , a nawet opalania - obierania warzyw tj.; papryka, pomidory, cebula oraz zamykania mięs. Pojemność palnika to 36 ml gazu co starcza na ok 45 minut pracy. Palnik nie jest napełniony gazem. Zawór do napełniania gazem znajduje się na spodzie palnika. Przed napełnianiem gazem upewnij się, że zawór i dysza pojemnika z gazem są ściśle do siebie spasowane. Używaj gazu dobrej jakości.
Przed napełnianiem potrząśnij kilka razy pojemnikiem. Przesuń suwak regulacji płomienia - na załączonej instrukcji obrazkowej oznaczony numerem 2- do pozycji "-" Dyszę pojemnika wsuń prostopadle w zawór. Po napełnieniu urządzenia odczekaj kilka minut, aż gaz ustabilizuje się.
Specyfikacja
Aby rozpocząć pracę z palnikiem:
- przesuń suwak regulacji płomienia - na załączonej instrukcji obrazkowej oznaczony numerem 2- do pozycji "+"
- odblokuj, przesuwając w dół dźwignię bezpieczeństwa - znajduje się ona z tyłu palnika pod guzikiem startera - na obrazkowej instrukcji oznaczona jest nr 3
- naciśnij starter - na obrazkowej instrukcji oznaczony nr 6, guzik startera nie wciśnie się, jeżeli nie odblokujemy go najpierw dźwignią bezpieczeństwa. Guzik startera należy wcisnąć do końca, jeśli nie będzie dobrze wciśnięty palnik zablokuje się. Należy wtedy ponownie przesunąć dźwignię bezpieczeństwa. Każde zwolnienie startera powoduje zablokowanie urządzenia.