Wykorzystując diament - najtwardszy materiał na świecie - powlekając nim tarcze ostrzące,
Chef'sChoice umożliwia łatwe i szybkie uzyskanie nadzwyczajnie ostrego ostrza noża.
To alternatywa dla starszych metod ostrzenia, w wyniku których powstawały zniszczone, wydrążone krawędzie ostrza.
Hybrydowa, elektryczno-manualna technologia modelu 270 jest bardziej przyjazna środowisku i łatwa w użyciu, ponieważ często krawędź ostrza może być ostrzona jedynie w etapie 3, bez konieczności włączania urządzenia do prądu.
Technologia TrizorPLus® - potrójna faza, utworzona przez trzy fasety o różnych kątach - daje efekt bardzo ostrego, jednocześnie wzmocnionego, trwalszego ostrza.
UltraStrop® - elastomerowe dyski w trzecim, manualnym etapie polerują krawędź noża do ostrości brzytwy.
Wybierz rodzaj ostrza:
- do krojenia produktów warzywnych zalecamy ostrzenie noża na styl brzytwy, korzystając z 3 etapów ostrzenia.
- do produktów włóknistych, jak mięso, czy niektóre ryby, zalecamy ostrzenie tylko w etapie 1+2, ewentualnie z pojedynczym przeciągnięciem ostrza w etapie 3.Do wszystkich rodzajów noży: kucharskich, santoku, tasaków, sportowych i ząbkowanych (tylko etap 2).
Cechy produktu:
- Moc silnika: 40 W
- 20º kąt ostrzenia (europejski)
- efekt ostrzenia: trzystopniowa krawędź ostrza
- I stopień - diamentowe dyski
- II stopień - drobno-ścierne diamentowe dyski
- III stopień - dyski wygładzające manualne