Wykorzystując diament - najtwardszy materiał na świecie - powlekając nim tarcze ostrzące,
umożliwia łatwe i szybkie uzyskanie nadzwyczajnie ostrego ostrza noża.
To alternatywa dla starszych metod ostrzenia, w wyniku których powstawały zniszczone, wydrążone krawędzie ostrza. Diamentowa Ostrzałka do noży azjatyckich
Chef‘sChoice® model
316 dedykowana jest do noży azjatyckich posiadających fabryczny kąt ostrza 15° lub do noży europejskich, którym można utworzyć nowy, azjatycki kąt ostrza. Technologia
Dizor® - podwójna faza, utworzona przez dwie fasety o delikatnie różnych kątach - daje efekt najostrzejszego, jednocześnie wzmocnionego, najtrwalszego ostrza, jakie można uzyskać dostępną na rynku ostrzałką. Zaawansowany system kontroli ustawienia krawędzi noża podczas jego ostrzenia.
Cechy produktu:
- efekt ostrzenia: dwustopniowa krawędź ostrza
- Precyzyjne prowadnice ostrza przy dyskach ostrzących
- Dizor®
- I stopień - drobno-ścierne diamentowe dyski
- II - Utra Strop® - elastyczne, wygładzające dyski do ostrości brzytwy
- 15º kąt ostrzenia (azjatycki)
Marka Chef’s Choice produkuje światowej sławy manualne i elektryczne ostrzałki do noży, które dzięki diamentowym szlifierkom oraz precyzyjnie zaprojektowanym prowadnicom naostrzają noże szybko i efektywnie.