Maszynka do wyrobu świeżego, zdrowego makaronu domowej roboty i klusek.
W standardzie wyrabia 3 rodzaje makaronu:
Fettuccine 6,5 mm - krojenie w klasyczną, włoską wstążkę.
Tagliolini 1,5 mm - delikatny, cienki makaron nitki.
Lasagne - przygotowanie szerokich płatów ciasta do lazanii
Doskonała wałkownica rozwałkuje każde ciasto na 10 grubości od ciasta cienkiego jak bibułka do ciast grubszych na pierogi i bardzo grubych do 4mm. Maszynka jest idealnym, bezawaryjnym urządzeniem do robienia domowych makaronów, ciasta na lazanie, pierogi, faworki i innych ciast. Sprawdzony mechanizm gwarantuje długie, bezproblemowe użytkowanie, a producent udziela aż 5-letniej gwarancji. Maszynka Ampia 180 jest przystosowana do pracy zarówno z napędem ręcznym jak i silnikiem elektrycznym Pastadrive. Maszynka posiada instrukcję w języku polskim, certyfikat CE i atest PZH oraz praktyczne przepisy i zalecenia użytkowe. Produkt oryginalny Marcato to przede wszystkim sprawdzona jakość, a wdrożony program Wellness to gwarancja czystości i bezpieczeństwa higienicznego bez niklu i innych toksycznych dodatków w cieście. I jakkolwiek mamy na rynku liczne podróbki tego produktu i podobnie wyglądające produkty alternatywne, to oryginał jest tyko jeden!