Nowy blok
ZWILLING Sharp z serii
Gourmet posiada wbudowaną technologię
KIS (Keep It Sharp),
dzięki czemu jest on czymś więcej niż tylko tradycyjnym blokiem na noże.
Podczas gdy inne bloki stanowią tylko ochronę ostrz,
ZWILLING
SharpBlock podtrzymuje również ich najwyższą jakość oraz doskonałe właściwości
tnące.
Ostre noże nie tylko ułatwiają prace kuchenne, ale przede wszystkim
czynią je bezpieczniejszymi. Podczas krojenia używa się znacznie mniej siły, a
klingi nie ześlizgują się z produktów. Regularne ostrzenie jest więc niezwykle
istotne, a od teraz pracę tę przejmuje ZWILLING. Każdorazowo,
podczas odkładania noża na jego miejsce, ostrzenie odbywa się automatycznie.
Sekretem technologii KIS są
ceramiczne kamienie ostrzące, wbudowane w otwory, idealnie dopasowane do
konkretnych modeli i ustawione pod idealnym kątem do noży o gładkich
ostrzach (nóż do warzyw i owoców, nóż do wędlin, nóż szefa kuchni). Gwarantuje
to perfekcyjną ostrość przez długie lata.
Samoostrzący blok firmy ZWILLING zachwyca
jednak nie tylko świetną funkcjonalnością, ale i eleganckim, nowoczesnym
wyglądem. Zawiera w sobie doskonałe noże z serii ZWILLING Gourmet,
takie jak nóż do warzyw i owoców o ostrzu długości 10 cm, nóż do wędlin (16
cm), nóż szefa kuchni (20 cm), nóż uniwersalny (13 cm), nóż do pieczywa (20
cm), oraz wielofunkcyjne nożyce kuchenne z serii TWIN L.
Noże kuchenne z linii Gourmet charakteryzują
się niezwykle wysoką odpornością i hartowanymi lodem, odpornymi na
korozję ostrzami. Wykonane z najwyższej jakości tworzywa sztucznego uchwyty
zdobione charakterystycznym, potrójnym nitowaniem, są ergonomiczne i optymalnie
wyważone.