Seria japońskich noży kuchennych Kai Shun Nagare to prawdziwe dzieło sztuki wśród noży kuchennych.
32 warstwy ,skręcanej stali damasceńskiej (po 16 z każdej strony noża) oraz ozdobna, ręcznie kuta powierzchnia sprawiają, że te noże nie mają sobie równych!Podstawą każdego noża jest znakomite ostrze. W tym przypadku zostało ono wykonane ze
stali VG 10, charakteryzującej się bardzo dużą twardością. Twardość na poziomie 61 plasuje serię Kai Shun Nagare jako linię z jednymi z najtwardszych ostrzy wśród produkowanych seryjnie. Dodatkowo, ich powierzchnia ozdobiona została ręcznie kutymi, tradycyjnymi japońskimi motywami
Tsuchime. Aby zwiększyć komfort użytkowania. rączki noży, wykonane z drewna Pakka, dostosowane są do używania przez osoby prawo i leworęczne. Kształt uchwytu pozwala na wygodne operowanie nożami w każdej sytuacji i sprawia, że korzystanie z nich to prawdziwa przyjemność!
Japońskie noże Kai Shun Nagare znakomicie sprawdzą podczas każdej pracy w kuchni. W kolekcji znajdziemy noże do steków, szatkowania, plastrowania, chleba, santoku oraz noże uniwersalne. Ich budowa i zastosowane materiały powodują, że są wyjątkowe ostre i prace kuchenne wykonywane przy ich użyciu będą bardzo precyzyjne. Nachylone pod kątem 16 stopni ostrze jest obustronnie naostrzone. To gwarantuje
niezawodność i wysoką precyzję!