Wielofunkcyjne urządzenie kuchenne włoskiej marki Casa Bugatti.
Nowy, wyjątkowy i ekscytujący sposób gotowania w przezroczystości szkła. Dzięki wyjątkowej technologii GTH i promieniom dalekiej podczerwieni (FIR), znajdowanym w przyrodzie i znanym z dobroczynnych właściwości, można tworzyć doskonałe potrawy, a jednocześnie zdrowe i pełne smaku.
Urządzenie umożliwia gotowanie w idealnie dobranej temperaturze każdego rodzaju żywności, zarówno mięsa, ryb i warzyw, a także opiekanie pieczywa. Urządzenie posiada podstawę wykonaną ze stali nierdzewnej oraz ścianki grzewcze wykonane z przezroczystego szkła ceramicznego.
Każde jedzenie, mięso, ryby, warzywa i chleb można gotować, ustawiając idealną temperaturę, regulowaną w zakresie od 50 st. C do 300 st. C.. Ciepło osłania naczynie, penetrując je głęboko i równomiernie, wydobywając aromaty i smaki oraz zachowując właściwości odżywcze, osiągając doskonałe, zdrowe i pełne smaku gotowanie. Gotowanie przez bezpośredni kontakt zapobiega rozpraszaniu ciepła i nadmiarowi ciepła.
Urządzenie posiada funkcje opiekania obustronnego i jednostronnego, rozmrażania oraz gotowania. Gotowanie może odbywać się za pomocą zdefiniowanych programów lub poprzez manualne ustawienie czasu oraz temperatury w zakresie od 50 st.C do 300 st.C. Kawałki lub plastry warzyw, mięsa i ryb gotowane są w urządzeniu w torebkach do gotowania w wysokich temperaturach.
Techniczne informacje:
4 programy (Gotowanie / Rozmrażanie / Bajgiel / Tosty) oraz Funkcja Szefa Kuchni - Zakres temperatur: 122-140-158-176-194-212-257-302-347-392-437-527-572 st. F - Zabezpieczenie przed przeciążeniem termicznym - Elektroniczna kontrola wyświetlacza - Automatyczna winda - Taca na okruchy w zestawie.
Urządzenie wielofunkcyjne może być sterowane za pomocą aplikacją B-Chef dostępnej na systemy iOS oraz Android, które można podłączyć poprzez Bluetooth 4.
Aplikacja B-Chef pozwala nam również m.in na:
- sporządzenie listy zakupów i wysłanie jej mailem
- korzystanie z bazy przepisów Bugatti
- zapisywanie ulubionych przepisów i tworzenie osobistej książki kucharskiej
- korzystanie z porad kulinarnych i przepisów najlepszych szefów kuchni