Nóż tasak z serii
Shun od japońskiej marki
KAI.Seria japońskich noży kuchennych
Kai Shun to prawdziwe dzieło sztuki wśród noży kuchennych.
32 warstwy stali damasceńskiej (po 16 z każdej strony noża) oraz ręcznie ostrzone ostrza sprawiają, że te noże nie mają sobie równych!
Podstawą każdego noża jest znakomite ostrze. Rdzeń noża został wykonany ze
stali VG 10, charakteryzującej się bardzo dużą twardością. Stal użyta do produkcji ostrzy to specjalny
stop zawierający 1,0 % węgla oraz 1,5% kobaltu. Odporna na korozję i trwała stal - 61± 1 HRC, daje klindze
niezwykłą ostrość. Dodatkowym walorem estetycznym są
słoje na ostrzu, które są efektem nałożonych warstw stali. Aby zwiększyć komfort użytkowania rączki noży, wykonane z
drewna Pakka, dostosowane są do używania przez osoby prawo i leworęczne. Kształt uchwytu pozwala na wygodne operowanie nożami w każdej sytuacji i sprawia, że korzystanie z nich to prawdziwa przyjemność!
Japońskie noże
Kai Shun znakomicie sprawdzą podczas każdej pracy w kuchni. W kolekcji znajdziemy wszystkie, podstawowe noże potrzebne w kuchni. Ich budowa i zastosowane materiały powodują, że są wyjątkowe ostre i prace kuchenne wykonywane przy ich użyciu będą bardzo precyzyjne. Nachylone pod kątem 16 stopni ostrze jest obustronnie naostrzone. To gwarantuje
niezawodność i wysoką precyzję!