Atomizer z pompką ze stali nierdzewnej to praktyczna
propozycja kanadyjskiej marki Cuisipro.
Dzięki niemu pokryjemy sałatkę, pieczywo, rybę lub mięso
aromatyczną mgiełką z pysznej oliwy,
oleju smakowego lub octu winnego. Ilość serwowanego w atomizerze płynu jest
niewielka, a powstała warstwa cienka. Pozwoli to ograniczyć ilość spożywanego
tłuszczu, a równocześnie doda potrawie smaku i aromatu.
Przed użyciem produktu należy napełnić go do ½ wysokości
gorącą wodą z odrobiną detergentu. Następnie pompować 10 razy, nacisnąć spust
atomizera i przytrzymać go na 10 min, tak aby rozpylał wodę z detergentem. Aby
wypłukać atomizer trzeba powtórzyć wszystkie czynności z użyciem czystej,
ciepłej wody.
Pojemnik należy napełniać oliwą, octem lub olejem
maksymalnie do połowy (ok. 207ml). Przed
użyciem należy poruszać pokrywką z pompką w górę i dół aż opór będzie wyraźnie
odczuwalny (ok. 15 razy przy pojemniku zapełnionym do połowy). Zdjąć pokrywkę i
trzymając pojemnik pionowo, nacisnąć spust atomizera, aby rozpylić mgiełkę
oliwy.
Polecamy produkt wszystkim lubiącym smaczne, aromatyczne i
zdrowe potrawy!