Młynek do soli Genoa to propozycja angielskiej marki Cole & Mason.
Młynek wykonany z wysokiej jakości krystalicznego akrylu, która uwidacznia jego zawartość w połączeniu z drewnem bukowym. Takie połączenie sprawia, że wyglądają bardzo elegancko, będą pasowały do nowoczesnych oraz klasycznych wystrojów kuchni, restauracji.
Młynek wyposażony w solidny mechanizm mielący precision z ceramiki odpornej na korozje, na który
producent daje dożywotnią gwarancję, tym samym dając potwierdzenie ich jakości.
Taki młynek dzięki swojemu nowoczesnemu designowi i wyjątkowej jakości wspaniale sprawdzi się jako pomysł na prezent.
10 wskazówek użytkowania młynków Cole & Mason, które pozwolą przedłużyć ich żywotoność:
1. Należy zawsze poruszać mechanizmem młynka zgodnie z kierunkiem wskazówek zegara
2. Uzupełniając zasobnik należy: odkręcić śrubę, wsypać przyprawę, złożyć młynek wstępnie skręcając, odwrócić do góry dnem i lekko potrząsnąć, aby opróżnić mechanizm i w tej pozycji dokręcić śrubę.
3. Aby otrzymać grubsze ziarenka, należy poluźnić śrubę.
4. Korpus młynka można czyścić lekko wilgotną szmatką, nie dotykając nią mechanizmu.
5. Do mielenia należy używać wyłącznie soli morskiej.
6. Zarówno sól, jak i kolorowy pieprz można mielić tylko w młynkach z mechanizmem ceramicznym.
7. Podczas używania młynka unikać bezpośredniego kontaktu urządzenia z parą kuchenną.
8. Zapasy soli i pieprzu przechowywać w suchym miejscu.
9. Dzięki możliwości regulowania mechanizmu na różne grubości mielenia, uzyskujemy rozmaite smaki tej samej przyprawy.
10. Warto spróbować grubo zmielonego pieprzu, nadaje on potrawom nie tylko ostrość, ale także niezwykły aromat i głęboki smak.