od 500zł wysyłka gratis, paczka ubezpieczona 100% gwarancji dostarczenia lub zwrot pieniędzy
✓ od 500zł wysyłka gratis, paczka ubezpieczona 100% gwarancji dostarczenia lub zwrot pieniędzy
zadzwoń i zamów 603 80 79 79 nasi konsultanci doradzą Ci w wyborze produktu
✓ zadzwoń i zamów 603 80 79 79 nasi konsultanci doradzą Ci w wyborze produktu
NIEZAWODNA I WYTRZYMAŁA TACA WIELOKROTNEGO UŻYTKU, DUŻA, PERFOROWANA BLACHA NA GRILLA
Lekka i trwała perforowana blacha do grilla wykonana jest ze stali węglowej. Dzięki temu bardzo szybko i równomiernie się nagrzewa się, co pozwala przygotowywać na niej grillowane warzywa, owoce morza, różnego rodzaju mięsa w postaci steków, kotletów, szaszłyków itp. Perforowana powierzchnia zapewnia idealną cyrkulację gorącego powietrza, gwarantując równomierny stopień wysmażenia oraz przenikanie dymnych aromatów.
Przed pierwszym użyciem blachę należy umyć z woskowej warstwy ochronnej. Do dokładnego umycia blachy wystarczy odrobina ciepłej wody. Po umyciu należy ją przetrzeć miękką ściereczką lub papierowym ręcznikiem kuchennym i pozostawić do wyschnięcia. Co jeśli zbyt mocno umyjemy tacę ścierając z niej wcześniej wytworzoną ochronną warstwę? Wystarczy ją na nowo wysezonować.
Specyfikacja
Blacha dedykowana jest do użytku na otwartym ogniu (grill, ognisko). Wytrzymałość temperaturowa wynosi około 370 °C.
Powierzchnia blachy jest bardzo trwała i można na niej używać metalowych przyborów kuchennych.
Podczas korzystania z blachy należy stosować akcesoria chroniące dłonie przed gorącem.