Nóż SEKI MAGOROKU VINTAGE to propozycja japońskiej marki Kai.
Noże jako
podstawowe elementy powinny gościć w każdej kuchni. Można zaryzykować
stwierdzenie, iż nie znajdziemy dwóch takich samych - każdy
jest inny,
a ich przeznaczenie znacznie się różni. Często zastanawiamy się jaki nóż wybrać
aby krojenie wybranego produkty nie sprawiało większych trudności. Długość,
szerokość, grubość czy typ ostrza to tylko podstawowe detale odróżniające.
Ilość cech charakterystycznych jest niezliczona, jednak jeśli zapoznamy
się ze standardowym przeznaczeniem danego noża, jego użytkowanie będzie tylko
przyjemnością.
Nóż przeznaczony jest do obrabiania, cięcia i czyszczenia owoców czy warzyw.
Precyzyjne,
japońskie ostrze, którego długość całkowita wynosi 15cm, wykonane zostało z trzy warstwowej stali nierdzewnej o
twardości 59 ± 1 HRC.
Doskonałe wyważenie, wygodna, antypoślizgowa rączka czy precyzyjne cięcie to tylko kilka głównych cech noży marki Kai.
Tradycyjny i elegancki wygląd noży z serii Vintage idealnie sprawdzi się w każdej kuchni niezależnie od jej aranżacji.
Zaletą noży Vintage jest ich uniwersalność - nóż sprawdzi się zarówno dla leworęcznych jak i praworęcznych osób.