Termometr do mięsa wyprodukowany przez firmę WMF został wykonany ze stali nierdzewnej Cromargan. Jest to bardzo funkcjonalne narzędzie, zarówno dla profesjonalnych kucharzy, jak i zwyczajnych miłośników gotowania.
Wskazuje wewnętrzną temperaturę mięsa (od 10 do 110°C) w
dowolnym momencie jego pieczenia.
Sposób użycia jest dziecinnie prosty, wystarczy włożyć termometr w mięso a od razu pokaże nam się temperatura.
Symbole zwierząt na tarczy wskazują optymalną temperaturę dla danego rodzaju mięsa: wołowina,
cielęcina, jagnięcina, wieprzowina lub drób.
Termometr wytrzymuje temperaturę do 250°C.
Warto zwrócić uwagę, że jego charakterystyczną cechą jest wysokiej klasy wytrzymałość i
niemiecka jakość wykonania.
WMF to ponadczasowa niemiecka marka,
która od połowy XIX wieku dostarcza wysokiej jakości, funkcjonalne oraz niezwykle praktyczne przedmioty codziennego użytku.